Pinterest Nedir? Ne İşe Yarar?

Pinterest Nedir? Ne İşe Yarar?

Pinterest Nedir? Ne İşe Yarar?

Pinterest Nedir? Ne İşe Yarar?

Pinterest Nedir? Ne İşe Yarar?

Son yıllarda ülkemizde oldukça popüler olan Pinterest diğer sosyal medya platformlarından farklı bir platform olarak bilinmektedir. Son yıllarda Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi Türkiye’de oldukça popüler olan Pinterest 2010 yılında kurulmuş bir platform olarak bilinmektedir. Pinterest uygulamasının amacı kullanıcılarının tamamen görsel ve videolardan oluşan içeriklerden kişisel içeriklerin paylaşılmasına sağlayan kullanımı kolay bir platform olarak bilinmektedir. Pinterest 2010 yılında kurulmuş asıl amacı kullanıcıların tamamen görsel ve videolardan oluşan içeriklerin paylaşmasına imkân tanıyan bir sosyal medya platformu olarak bilinmektedir. Pinterest üzerinden kullanıcıların paylaştığı gönderilere pin adı verilmektedir. Kullanıcıların başka birbirinin paylaştığı fotoğrafı paylaşması halinde repin olarak adlandırılmaktadır.

Yapılan araştırmalara göre pinterest uygulamasını en çok kullanan kişilerin kadın olduğu bilinmektedir. Pinterest işletmelerin tüketicilerine cazip fırsatlar sunmaktadır. Platformu kullanan insanlara yeni ürünlerini tanıtma olanağı sağlamaktadır. Pinterest işletmecilere tüketicilere cazip fırsatlar sunmaktadır. Kullanıcıların yeni bir ürüni tanıtması üzerine bir planlama sunmaktadır.

Pinterest kullanımı kolay bir uygulama olarak bilinmektedir. İnsanların fikirlerini ürünlerini bulmak kullanıcıların diğer kullanıcı kişiler ile arkadaş olmak gibi birçok pozitif olay Pinterest uygulamasında bulunmaktadır. Pin ismi birçok Pinterest kullanıcısının kullandığı isim olarak bilinmektedir. Bir kullanıcının Pinterest panosunda daha sonra kullanmak üzere sakladığı bir ürünün veya fikrin görsel temsili olarak bilinmektedir. Bir Pinterest hesabı uygulamanın verdiği bilgilere göre en fazla 200.000 Pin almaktadır. Pinterest kullanmadan önce kullanıcıların bilmeleri gereken birkaç bilgi bulunmaktadır.

  • Kullanıcıların hesap açmak için ilk önce Pinterest web sayfasına gitmesi gerekmektedir.
  • Kullanıcıların daha önceden herhangi bir hesap açmadılar ise kaydol tuşuna basarak Pinterest hesaplarına kaydolmaları mümkündür.
  • Pinterest kullanıcılarından cinsiyet seçimi istemekte ve ardından dil ve ülke seçimi sonrasında kullanıcıların üyelikleri yapılmaktadır.
  • Kullanıcıların bütün işlemleri yaptıktan ilgi alanlarının ne olduğunu seçmeleri gerekmektedir.
  • Kullanıcıların son olarak İlgi alanı belirlemekten sonra bitti seçeneğine basarak uygulamayı kullanmaya başlayabilirler.

Pinterest kullanıcılarının uygulama üzerinden para kazanma şansları bulunmaktadır. Google adsense ortaklığı yapan kullanıcıların birçok şekilde para kazanma şansı bulunmaktadır. Google Adsense teknoloji platformu olarak bilinmektedir.