Intagram Beğeni Sayısını Gizleme Nasıl Yapılır?

Intagram Beğeni Sayısını Gizleme Nasıl Yapılır?

Intagram Beğeni Sayısını Gizleme Nasıl Yapılır?

Intagram Beğeni Sayısını Gizleme Nasıl Yapılır?

Intagram Beğeni Sayısını Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram beğenigizleme özelliği son zamanlarda en çok merak edilen özelliklerden biridir. En bilinen sosyal medya platformu olan Instagram, yaptığı son düzenlemelerle beğeni gizleme özelliğini sunmaya başlamıştı. Bu sayede kullanıcılar takipçilerinin, gönderilerine gelen beğeni sayısını görmesini engelleyebilmektedir.

Instagram Beğeni Gizleme Neden Yapılır?

Instagram beğeni sayısını gizlemeseçeneği, kullanıcıların beğeni sayısından ziyade paylaşılan gönderilerin içeriğine odaklanmasına dikkat çekmek için yapılmaktadır. Bu açıdanInstagram, kaliteye odaklanarak beğenileri kaldıraraktoplum sağlığı için daha faydalı adım atmıştır. Çünkü içeriğin sadece beğeni sayısının kullanıcıya gösterilmesi, toplum sağlığı açısından tehlikeli bir durum olarak görülmektedir. Bu açıdan Instagram'da beğeniler hakkında çok şey söylenmiş ve insanlar bu sayıları ciddiye almaya başlamıştır. Bundan dolayı Instagram gönderilere gelen beğeni sayısını gizleme kararını almıştır.

Instagram Beğeni Gizleme

Instagram beğeni sayısını gizlemeAndroid ve iPhone’da yapılabilen çok basit bir işlemdir. Aslında, Instagram hesabınızı gizlemekle neredeyse aynı işlemdir. Bu işlem oldukça basit adımlarla yapılır.

  • Bunun için kullanıcılar önce profillerini girmelidir. Kullanıcı profiline girdikten sonra, ‘Ayarlar’ bölümüne erişmek için sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayın.
  • Ardından ayarlarda ‘Gizli Hesap’ seçeneğini seçin. Bu eylem hesabı gizler. Hesabınız gizliyse, Instagram gönderinizdeki tüm beğenileri otomatik olarak gizler. Bu işlemden sonra bu işlemi gerçekleştiren kullanıcının beğeni ve yorumlarını sadece izin verilen takipçiler görebilir. Kullanıcı izni olmayan hesaplar, gönderilerin beğenilerini ve yorumlarını göremez.
  • Ayrıca bundan sonra aktivite bölümünde kullanıcıların gönderileri beğenilemez veya yorum yapılamaz. Eğer hesabınız açıksa, gönderilerinizin üzerindeki üç noktaya basarak da beğeni sayısını tek tek gizleyebilirsiniz.

Instagram Beğeni Gizleme Kalıcı Mıdır?

Instagram beğeni sayısını gizleme iPhoneile yapılabilir. Bu aşamada kullanıcılar bu işlemin kalıcı olup olmadığını merak etmektedir. Instagram beğenilerini gizlemek kalıcı değildir. Bu yüzden beğeni gizleme seçeneğinietkisizleştirdikten sonra takipçiler beğenileri tekrar görebilir. Bu açıdan beğeni gizleme adımlarını takip ederek beğenilerinizi tekrar gösterebilirsiniz. AyrıcaInstagram, kalıcı gizleme gibi özellikler oluşturmaya da çalışmaktadır. Bu açıdan eğerInstagram'ın beğenileri gizleme özelliği kalıcı olarak ayarlanırsa, kullanıcılar beğeni sayısını bir daha asla göremezler.