Instagramda Reklam Vermenin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Instagramda Reklam Vermenin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Instagramda Reklam Vermenin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Instagramda Reklam Vermenin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Instagramda Reklam Vermenin Sağladığı Avantajlaı Nelerdir?

İnstagram, son zamanlar içerisinde kullanıcı sayısını oldukça fazla arttıran ve bunun haricinde reklam vermek için ideal bir platform olarak yer alan bir sosyal medya alanı olarak yer almaya başlamıştır. Alternatif reklam verilecek platformlar içerisinde şu anda mantıklı alanlardan birisi olarak birçok insan İnstagram üzerinden reklam vermektedir. Ancak İnstagram’da reklam vermenin sağladığı avantajlar nelerdir? Bu yazımızda sizler için, en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan İnstagram üzerinden verilen reklamların avantajlarını sıralayacağız. Avantajlara göz atacak olursak;

  • İnstagram platformu üzerinden reklam verirken, hedef bir profil kitlesini kendi alanınıza göre en iyi şekilde seçebilirsiniz. Böylece reklamı gerçekten ilgi alanları, cinsiyet ve de yaş aralığına göre etkileşim sağlayabilecek en iyi hesaplarda görülecektir. Bir markanız ya da ürününüz için reklam bütçesinin kullanımının en iyi şekilde olması oldukça önemlidir. İnstagram platformu üzerinde de bu kısasa uygun bir şekilde reklamların sağlanması, hedef kitlenin en iyi seçilmesi gibi etkenlerin de yer alması ile insanlar İnstagram üzerinden daha etkili reklam çalışmaları gerçekleştirebilmektedir.
  • İnstagram üzerinden reklamlarınız için sadece hedef bir kitle seçimi değil, bulunduğunuz lokasyon çevresini de aynı şekilde seçebilme imkanınız bulunmaktadır. Bir firma, marka yerel bir yer için hizmet ya da satış sağlıyor olabilir. Siz de bölgesel bir reklam çalışması düşünüyor iseniz, İnstagram size reklamların gösterileceği lokasyon için de gerekli bilgiler ile bunu sağlayabilmektedir. Böylece bölgesel bir işletme içerisinde size yakın olan müşterileriniz için reklam verme imkanınız da olmuş olacaktır.
  • İnstagram üzerinden verilen reklamlarda, diğer reklam alternatiflerine göre çok daha uygun fiyatlar ile reklam ödeme şansı yakalayabilirsiniz. Bunların asıl nedeni ise, reklam süreci içerisinde herhangi bir aracı kurumun yer almamasını söyleyebiliriz. Kendi işletmeniz ve İnstagram arasında yapılan reklam anlaşması ile, herhangi bir üçüncü reklam ajansına ihtiyaç duyulmaz. Böylece reklamlara harcayacağınız bütçelere de diğer reklam alternatiflerine göre daha uygun fiyat politikasında olacaktır.
  • İnstagram üzerinden reklam verme işlemlerinde, her zaman güncel ve gerçek kullanıcılara erişim sağlanmaktadır. Bu şekilde, direkt olarak İnstagram platformunu kullanmakta olan ve son zamanlarda paylaşım yaparak etkileşim sağlamış olan kişiler çok daha fazla reklamınızı görecektir. Böylece her zaman müşterileriniz daha iyi bir etkileşim sağlayarak markanızın etkileşimi konusunda sizlere güzel bir geri dönüş sağlar. Diğer geleneksel reklam işlemlerinde ise, reklamın alıcı durumları çok fazla düşünülmez ve en etkili kullanıcılara erişim çok daha zor olabilmektedir. Bu durumda ne kadar iyi bir reklam sunumları ortaya çıkar ise, reklamların alıcı süreçlerinin düşünülmediği reklamlar hedeflere doğru bir şekilde ulaşım gerçekleştirmede zorlanır.
  • İnstagram platformu içerisinde reklamlarda, sadece size dilediğiniz reklamlar verilir ve görmek istenmeyen reklamları kapatabilirsiniz. Reklam verme süreçleri, sizin kontrolünüz ile sağlanan süreçlerdir. Bu nedenle ödediğiniz hizmetlerde reklamlarınızı kontrol altına alabilirsiniz.