Instagram Ne Zaman Kuruldu?

Instagram Ne Zaman Kuruldu?

Instagram Ne Zaman Kuruldu?

Instagram Ne Zaman Kuruldu?

Instagram Ne Zaman Kuruldu?

Instagram bireylerin video yüklemek fotoğraflarını paylaşmak ve birbirleri ile irtibat kurmak için kullandıkları son derece yaygın bir sosyal paylaşım sitesidir. Instagram uygulaması üzerinden bireyler birbirlerine filtre hashtag ve coğrafi etiketleme ile mesajlar verebilirler. Instagram uygulaması tıpkı Facebook Twitter YouTubeTikTok gibi sosyal medya hesap profillerinden oluşan Dünya üzerinde milyarlarca kişi tarafından kullanılan oldukça trend bir uygulamadır. Instagram uygulaması bireylere sosyal medya üzerinden herhangi bir ücret ödemeden fotoğraf ve video paylaşma imkanı sunmaktadır. Uygulama belirli boyutlarda olmak kaydıyla bireylerin Instagram profillerine medya yüklemelerine izin verir. Filtreler hashtagler ve coğrafi etiketlenmeler de Instagram uygulamasını trend yapan diğer önemli özelliklerden biridir. Kullanıcılar diğer kullanıcıların içeriklerini etiketleyebilir konumlarına göre onlara göz atabilir ve keşfet bölümünden ön plana çıkmış en güncel içerikleri görebilir. Kullanıcılar içeriklerini kişisel bir beslemeye eklemek için fotoğrafları beğenebilir veya bunları Kendi profillerinde de kullanabilir. Peki Instagram ne zaman kuruldu?

Instagram uygulamasının kuruluş macerası

Instagram uygulaması ilk olarak Ekim 2010 yılında kurulmuştur. Instagram uygulamaları kullanıcıların çektikleri fotoğraflar üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı ınstagram'ın da dahil olduğu servislerde paylaşma imkanı sağlamaktadır. Instagram uygulaması kurulduğu 2010 yılında öncelikle sadece 640 piksel bir boyutta fotoğraf kullanmaya müsaade ediyor idi. 2015 yılında kısıtlamalar 1080 piksele kadar yükseltildi. Aynı zamanda 2015 yılında servis mesajlaşma özelliklerini ve bir gönderiye birden fazla fotoğraf ve video ekleme özelliğini de dahil etti. Ayrıca şu anda kullandığımız hikaye özelliği de ilk baştaki sürümde ne yazık ki yoktu. Instagram uygulaması en başta sadece iOS işletim sistemine sahip olan telefonlarda kullanılabiliyor iken daha sonra yapılan güncellemeler neticesinde Android işletim sistemine sahip olan cihazlarda da kullanılmaya başlandı.

Instagram 2012 yılında satın alındı

Instagram uygulaması 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolar karşılığında satın alındı. 6 Eylül 2012'de Instagram ile Facebook arasındaki anlaşma 300 milyon dolarlık satın alma fiyatı ve 23 milyon hisse ile kapandı. Facebook uygulaması tarafından satın alınmadan önce 300 milyon kullanıcısı olan Instagram uygulamasının 2007 yılı itibariyle 800 milyon kullanıcısı olmaya başladı. 2018 yılında 1 milyar olan kullanıcı sayısı bugün daha çok birey tarafından kullanılmakta.