Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır?

Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır?

Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır?

Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır?

Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır?

Instagram mavi tik hesabın güvenilir olması ve daha fazla takipçi çekebilmek adına önem taşıyor. Günümüzde geniş kesimler tarafından kullanılan platform olan Instagram’da mavi tik almak için belirli aşamaların yerine getirilmesi gerekiyor.

Instagram Mavi Tik Nedir, Ne İşe Yarar?

Instagram mavi tik profilin doğrulandığını göstermektedir. Çoğunlukla Instagram’ı kullanan ünlüler, fenomenler, futbolcular, siyasetçiler veya markalar için uygulanmaktadır. Bunun yanında belirli bir takipçi sayısının üzerinde olan, başka bir deyişle sosyal medya fenomeni olan kişiler için de mavi tik tanımlanmaktadır. Bu sayede takipçilere hesabın doğrulanmış olduğunu gösterir. Özellikle markalar için de daha fazla güven vererek marka imajı üzerinde etkili olur.

Instagram Mavi Tik Alma Şartları

Instagram mavi tik almak her durumda ünlü veya takipçi sayısının fazla olması ile bağlantılı değildir. Bunun yanında gerçekleştirilmesi gereken başka şartlar da bulunur. Bu kapsamda hesabın ve paylaşımların;

  • Özgünlüğü,
  • Benzersizliği,
  • Dikkat ve ilgi çekici olması,
  • Topluluk kurallarına uygun içeriklerin paylaşılması önemlidir.

Bunun yanında Instagram mavi tik bir kişi veya markaya sadece bir hesabı için mavi tik vermektedir. Ancak bir markanın farklı dillerde hesabı varsa bu durumda tüm hesaplar için mavi tik alınabilmektedir. Ayrıca profil bilgilerinin doğru düzenlenmesi, profil fotoğrafının olması ve mavi tik başvurusu alanına uygun şekilde hesabın düzenlenmesi gerekir. Bunun yanında hesabın tamamen Instagram için kullanılması, başka platformlara yönlendirme yapmaması da mavi tik başvurularında göz önünde tutulmaktadır.

Instagram Mavi Tik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Instagram mavi tik başvurusu için şu adımları izleyebilirsiniz;

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Giriş sonrasında sağ üst köşede çıkmış olan menü simgesini seçin.
  • Menü alanına giriş yapıldıktan sonra alanın en alt kısmında yer alan Ayarlar kısmına girin.
  • Ayarlar bölümü üzerinden hesap bölümünü seçin ve giriş yapın.
  • Hesap bölümünde yer alan doğrulama talebi kısmını seçin. Buradan Instagram mavi tik formuna yönlendirme yapılacaktır.
  • Doğrulama talebi kısmında kullanıcı adı, ad soyadı ve diğer istenen bilgileri eksiksiz şekilde giriş yapın. Son olarak kimlik fotoğrafı da talep edilecektir. Markalar için vergi levhası istenmektedir.

Tüm adımları tamamladıktan sonra belirlenmiş olan şartları hesap sağlıyorsa mavi tik hesabınıza tanımlanacaktır.