İnstagram Kullanma Yaşı Kaçtır?

İnstagram Kullanma Yaşı Kaçtır?

İnstagram Kullanma Yaşı Kaçtır?

İnstagram Kullanma Yaşı Kaçtır?

İnstagram Kullanma Yaşı Kaçtır?

Instagram Dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan fotoğraf ve video paylaşım siteleri arasında yer alır. Instagram her yaştan bireyin severek kullandığı son derece önemli bir sosyal medya platformudur. Bireyler bu platform üzerinden birbirleri ile mesajlaşabilir dikleri gibi yorum yapma video yükleme hikayeler ve keşfet bölümünden paylaşımlarda bulunmak gibi imkanlara sahiptirler. Instagram uygulaması 2021 yılı itibariyle artık 16 yaş sınırı getirmiştir. Bundan sonra 16 yaş altında yer alan Instagram hesapları otomatik olarak gizli kalacaktır. Instagram uygulamasında 16 yaş altındaki bireylerin hesaplarını uygulama kendisi otomatik olarak gizli hesap statüsüne alacaktır. Bu nedenle Instagram kullanma yaşı kaçtır sorusuna verilecek cevap aslında 16 olabilmektedir. Instagram uygulaması bu düzenleme ile özellikle de çocukların sosyal medya platformları üzerinden sonradan pişman olabilecekleri paylaşımlar yapmalarına ve onlara üzebilecek herhangi bir şeyle karşılaşmalarına mani olmaktadır.

İnstagram'ın özel hesapta kullanılmasının amaçları

16 yaş altındaki kullanıcılar gizli statüsünde yer alan hesaplarını herkese açık bir hale getirmek istedikleri zaman Instagram uygulaması bir uyarı mesajı göndererek özel hesapta kalmalarının kendileri için ne kadar faydalı olacağını belirtecektir. Öte yandan 2021 yılında devreye sokulan bu uygulamadan sonra aynı zamanda Instagram 13 yaş altında yer alan kullanıcılar içinde yeni uygulamalar devreye sokacağını duyurmuştur. Öte yandan Instagram uygulamasının bugüne kadar yapmış olduğu araştırmalar gizli hesap statüsünde kullanılan 5 hesaptan sadece birinin gizlilik statüsünü kaldırarak herkese açık bir şekilde paylaşım yaptığını ortaya koymaktadır.

Sosyal medyayı bilinçli kullanan çocuklar yetiştirmek önem arz eder

Dijitalleşme modernleşme internet kullanımı ve sosyal medya yararları olduğu kadar da özellikle çocuklar için zararları olan platformlardır. Çocuklar burada ne yazık ki farkında olmadan zararlı içeriklere maruz kalabilmektedir veya düşünmeden kendilerine sonradan zarar verebilecek paylaşımlarda bulunabilmektedir. Bu nedenle Instagram uygulamasının 16 yaş altındaki bireylerin hesaplarını gizli statüyü almaları büyük önem arz etmektedir. Aksi takdirde sosyal medyada herkese açık şekilde paylaşılan fotoğraflar videolar resimler hızlı bir biçimde bütün dünya yapılabilmektedir. Bu da ilerleyen süreçte çocuklara ruhsal ve bedensel anlamda zarar verebilir.