Instagram Hesapları Neden Kapanır?

Instagram Hesapları Neden Kapanır?

Instagram Hesapları Neden Kapanır?

Instagram Hesapları Neden Kapanır?

Instagram Hesapları Neden Kapanır?

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan sosyal medya uygulaması Instagram, bazı durumlarda bu hesapları kapatmak durumunda kalabiliyor. Binlerce kişinin Instagram hesabı kapatılma durumuyla karşı  karşıya kalıyor. Instagram hesabı kapanma problemi, uygulamanın kurallarını ihlal etmesinden kaynaklanıyor.

 

Eğer Instagram hesabı kullanıcısı iseniz, kuralları ihlal etmeniz halinde hesabınız kapatılabilir. Instagram hesabı kapanma duruma yol açan durumlar ise şu şekilde sıralanabilir:

 

  • Telif haklarını ihlal etme durumunda hesabınız kapatılabilir.
  • Şiddet içerikli paylaşımlar, ırkçı, nefret içerikli paylaşımlar, hesabınızın kapatılmasına neden olabilir.
  • Cinsel içerikli +18 paylaşımlar da hesabın kapatılmasında etkili olan durumlardan.
  • Instagram’a ait olan topluluk kurallarını ihlal etmek de hesabın kapatılmasına neden olur.

 

Bunlara ek olarak Instagram hesabınızın kapanmasına neden olabilecek diğer durumları da şu şekilde sayabiliriz: Yapay olarak yapılan, takipçi, beğeni, yorum gibi işlemler, taklit veya fake hesaplar. Bunların yanı sıra hesabınızın diğer takipçiler tarafından şikayet edilmesi de hesabınızın kapanmasında oldukça etkili bir başka durumdur.

 

Bazı durumlarda Instagram hatalı bir şekilde de hesapları kapatabilir. Diyelim ki sizin bir hesabınız var ve başka birisi sizin hesabınızı taklit ediyor. Bu durumda Instagram sizin kendi özgün hesabınızı taklit olarak algılayıp, fake hesabı değil sizinkini kapatabilir. Bu tip durumlar da oldukça can sıkıcı olabiliyor. Ancak hesabınızı geri alabilmenin yolları da var. Her durum için geçerli olmasa da Instagram, kapatılan hesapların tekrar açılabilmesine olanak tanıyor.

 

Kapatılan Hesap Geri Alınabilir mi?

 

Yukarıda sayılan nedenlerden dolayı Instagram hesabı kapanma problemi yaşayan kullanıcılar, hesaplarını nasıl geri alabileceklerini merak ediyorlar. İlk olarak hesabın neden kapatıldığını öğrenmeniz gerekiyor. Çünkü hesabın kapatılma nedenine göre, hesabı geri alıp alamayacağınız değişkenlik gösterebiliyor.

 

Öncelikle, Instagram’a hesabınızın neden kapatıldığına dair soru yönelebilir ve duruma dair raporlamaya bakabilirsiniz. Daha sonra hesabın tekrar açılmasına yönelik talepte bulunabilirsiniz. Bu durumda Instagram size hesabınızın neden kapatıldığını açıklar ve hesabın tekrar açılıp açılamayacağına dair bilgilendirmede bulunur.

 

Platform sizden bir form doldurmanızı isteyecektir. Bu formda adınız ve soyadınız, Instagram kullanıcı adınız, cep telefonu numaranız, e-posta adresiniz gibi bilgilerinizi vermeniz gerekmektedir. Daha sonrasında Instagram’ın size geri dönüş sağlamasını beklemeniz gerekiyor.