Instagram Hesabını Kaç Kişi Şikâyet Ederse Kapanır?

Instagram Hesabını Kaç Kişi Şikâyet Ederse Kapanır?

Instagram Hesabını Kaç Kişi Şikâyet Ederse Kapanır?

Instagram Hesabını Kaç Kişi Şikâyet Ederse Kapanır?

Instagram Hesabını Kaç Kişi Şikâyet Ederse Kapanır?

Instagram hesabı kaç şikâyette kapanır sorusu platform kullanıcıları için önem taşıyor.Dünyanın en popüler sosyal platformlarından biri haline gelen Instagram, şikayetler nedeniyle her gün binlerce hesabı kapatmaktadır. Bunun en temel nedeni hesapta özellikle cinsel içerikli, çıplak, tehdit edici ve yetkisiz görseller olmak üzere paylaşımların kullanılmasıdır. Bu açıdanInstagram platformu, mevcut politikasında kullanıcı güvenliği ve gizliliğine en yüksek önceliği verir. Ancak Instagram hesabınıza kaç kişinin spamgöndermesi gerektiğine dair net bir bilgi yoktur.

Instagram Hesabı Spam ile Kapanır Mı?

Bazen insanlar sadece bazı insanlar onları sevmediği için şikâyet edebilirler. Bu durumda kişinin Instagram hesabı keyfi olarak spam edilse dahi kişinin hesabı kapatılmayacaktır. Tersine, kişinin hesabının yanlış beyan edilmesi ve yanlış bildirilmesi nedeniyle bir hesap kapatılabilir. Hesabınızın kapanmaması için bu duruma dikkat etmeniz önemlidir. Instagram hesabı kapanma şikâyet sayısı takipçi sayısına göre değişir. Bu açıdan az şikâyet ve takipçi ile hesap kapatmak daha kolaydır. 1 ila 10 şikâyet ile Instagram hesabını kapatmak mümkündür. Ancak çok takipçisi olan bir hesap rapor edilirse, hesabın kapanma olasılığı daha düşüktür.

Instagram Hesabı Şikâyet ile Nasıl Kapattırılır?

Instagram hesabı şikâyet etmekbirçok nedenden dolayı yapılabilir. Bu açıdan eğer kişiler bir fotoğrafınızı kullanarak yeni bir hesap açmışsa, hesabınıza giriş yaptıktan sonra menüden 3 nokta ile bu hesabınışikâyet edebilirsiniz. Bunun yanı sırabir kişi size mesaj atıyor ve sizi rahatsız ediyorsa, bu kişiyi hesabınızdan engelleyebilir ve bir daha size mesaj atmasını engellemek için şikayet edebilirsiniz. Şikâyet ettiğiniz kişinin hesap kapatması sadece sizin şikayetiniz ile teyit edilebilir veya birden fazla kişiden gelen şikayetler ile kapatılabilir.

Sahte Şikâyet ile Instagram Hesabı Kapatılır Mı?

Hesabınızın gereksiz yere şikâyet edildiğini öğrendiyseniz endişelenmenize gerek yoktur. Çünkü hesabınızı geçerli kurallara uygun olarak kullanırsanız hesabınızda herhangi bir kısıtlama yapılmaz. Ancak birden fazla şikâyetiniz varsa önlem olarak hesabınız geçici olarak kapatılabilir. Elbette bu gibi durumlarda hesabınızı tekrar açmak için Instagram ile iletişime geçebilirsiniz. Bu açıdan Instagram hesabını kapattıracak şikâyet sayısı, eğer uygunsuz bir davranış görülürse önemlidir.