Instagram Fotoğraflarınızı Öne Çıkarmanın Yolları

Instagram Fotoğraflarınızı Öne Çıkarmanın Yolları

Instagram Fotoğraflarınızı Öne Çıkarmanın Yolları

Instagram Fotoğraflarınızı Öne Çıkarmanın Yolları

Instagram'da bir influencer olarak yola çıkarken, insanlara yaptıklarında başarılı olan diğer insanların neler yaptığına nasıl yakından bakmaları gerektiği ve ardından az çok onları takip etmeleri gerektiği tekrar tekrar söyleniyor. Kullanıcılar, etkileyici içeriğin nasıl aynı görünmeye başladığını ve artık aynı tür sayfaları tekrar tekrar izlemek istemediğini fark etmeye başladığında, bu tavsiye hızla geri teper. 

Kendinizi aynı ikilemde bulduysanız ister bir influencer, ister platformda kendilerini pazarlamak isteyen bir işletme sahibi olun.Instagram fotoğraflarınızın öne çıkmasını istiyorsanız, odak noktanızı estetikten cep telefonu fotoğrafçılığı yapmak, rakip araştırması yapmak (kopyalamak için değil, daha iyi fikirler bulmak için) ve tüketici yapmak gibi başka şeylere kaydırmanız gerekir. Gerekirse araştırın. 

Mobil fotoğrafçılık ve Instagram yayınınızın kusursuz görünmesini sağlama konusunda daha fazla bilgi için okumaya devam edin. 

Takipçilerinize Güzel Hissettirin 

İnsanlar profilinizi ilk kez gördüklerinde, gülümseten bir fotoğrafla kendilerini iyi karşılanmış hissetmelerini sağlayın. Gülümseme konusunda o kadar iyi olmasanız bile, bir gülümsemeyi bir fotoğrafta nasıl kolayca düzenleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Bu şekilde, başka türlü bir fotoğrafı da çöp kutusuna atmak zorunda kalmayacaksınız. 

Instagram ile ilgili olan şey, içinde yüz bulunan fotoğrafların, içinde gülümseme olmayan fotoğraflardan çok daha iyi sonuç vermesidir- aslında, beğenilme olasılıkları %38 daha fazladır. Yüzlerin olduğu fotoğraflara bir gülümseme eklemek, şansınızı artırır, bu nedenle Instagram akışınızda en az bir çift olduğundan emin olun ve uygulama içinde tanıtmak istiyorsanız, diğerlerini seçin. 

Kompozisyon Hakkında Düşünün 

Selfie çekmeye ve bunları yayınınızda yayınlamaya alışkınsanız, sonunda sıkışık veya çok dolu görünecektir. Bunun nedeni, fotoğraflarda tüm alanı kaplamanız ve bir bütün olarak gözler için kolay olmamasıdır. 

Negatif alan ve fotoğraf kompozisyonu gibi şeyler kulağa gerçekte olduğundan daha korkutucu geliyor- sadece uzaktan çekilmiş bazı fotoğrafları kontrastladığınızdan emin olun ve tüm özçekimler ve yakın çekimlerle birlikte bunları karışıma ekleyin. Bunu şöyle düşünün- boş bir gölette yüzen bir ördeğin fotoğrafını çekiyorsanız, gölet tüm negatif alandır. 

Bu fotoğrafta gökyüzü ve çimenlerin tümü negatif alan. Fotoğrafta negatif boşluk oranı kapalıysa, bir sorun olup olmadığını anlamak için uzman olmanıza veya fotoğraf kompozisyonları hakkında her şeyi bilmenize gerek yoktur. 

Feed'inizi Planlayın 

Mesele şu ki, sadece tek tek fotoğraflara odaklanmamalısınız. Haber akışınız bir bütün olarak nasıl görünüyor? Instagram akışınızın istediğiniz gibi görünmesini sağlamak için kullanabileceğiniz tonlarca Instagram planlayıcısı ve sosyal medya yönetim aracı vardır. 

Bu, profilinizi ziyaret eden herkesin sadece geçmek yerine sizi gerçekten takip etmesini sağlamaya yardımcı olur. 

 

Fotoğraflarınız Kaydırmayı Durduruyor mu? 

Takipçi sayısını artırmaya çalışan genç bir hesapsanız, yalnızca güzel ve ilgi çekici değil, aynı zamanda alışılmadık fotoğraflar da yayınlayın. Her gün akışınızda gördüğünüz tüm içeriği düşünün ve bu fotoğraflara uymayan içerik bulmaya çalışın. 

Şaşırtıcı renklerden dikkat çekici metin bloklarına ve sıra dışı grafiklere kadar, ortalama bir kullanıcıyı duraklatacak şeylerin sonu yoktur.

Aşağıdaki örneği düşünün: 

Sarsıcı çizgiler, renkler ve genel olarak sanat tarzı, normalde Instagram'da göreceğiniz bir şey değil. Bu fotoğraf sadece bir sürü negatif alan arasına sıkıştırılmış bir beslemede güzel görünmekle kalmayacak, aynı zamanda herkesin dikkatini çekecek.