Instagram Engel Kaldırma Nasıl Yapılır?

Instagram Engel Kaldırma Nasıl Yapılır?

Instagram Engel Kaldırma Nasıl Yapılır?

Instagram Engel Kaldırma Nasıl Yapılır?

Instagram Engel Kaldırma Nasıl yapılır?

Sosyal medya platformları üzerinden bireylerin duymayan en alışkın olduğu sözcükler arasında engelleme kelimesi yer alır. Engelleme kelimesi daha çok son zamanlarda popüler olan Instagram uygulamasında karşımıza çıkmaktadır. Instagram uygulaması üzerinde bireyler ne yazık ki diğer sosyal paylaşım sitelerinde olduğu gibi birbirlerini rahatsız veya taciz edebilir. Öte yandan birbirlerini görmek istemeyen veya hoşlanmayan akrabalar arkadaşlar eski sevgililer birbirlerinin profillerini görmemek için engelleme işlemini gerçekleştirebilirler. Fakat daha sonra çeşitli nedenlerle bu engelleme işlemini kaldırmak isteyebilirler. Bu yüzden de arama motorlarına en çok sorulan sorulardan biri de Instagram engel kaldırma nasıl yapılır sorusudur. Instagram engel kaldırma işlemi oldukça kolay yapılır.

Instagram engel kaldırmanın adımları

Instagram üzerinden engel kaldırabilmek için öncelikle engellenen kullanıcının tespit edilmesi gerekmektedir. Bireyler arama kısmına engellemiş oldukları bireyin ismini yazıp ya da profil adını yazıp kullanıcıyı bulabilirler. Aynı zamanda Instagram uygulaması üzerinde bulunan engellenen kullanıcı listesinden de engeli kaldırabilmek mümkündür. Instagram uygulamasından arama motoruna engellenen kullanıcının ismini yazarak kullanıcıyı tespit eden bireyler daha sonra engellenen kişinin profiline açıklamalıdır. Ardından ayarlar menü tuşuna basarak engellemeyi kaldır seçeneğini seçmek gerekir. Buradan engellemeyi kaldır seçeneğini onayladıktan sonra bireylerin karşısına Emin misiniz sorusu çıkmaktadır. Bu soruyu evet şeklinde yanıt verecek bireylerin Instagram uygulaması üzerindeki engelleri kalkacaktır.

Instagram uygulamasında karşılıklı engel kaldırma

Instagram uygulamasında bireyler bazen karşılıklı olarak birbirlerine engellemiş olabilirler. Bu durumda da engeli kaldırmak için üçüncü bir kişiye ihtiyaç vardır.Ortak olan bir arkadaşın herhangi bir paylaşımda birbirini karşılıklı olarak engelleyen iki hesaba birden etiketlemesi gerekir. Daha sonra etiketlenen fotoğrafını üzerinde sol alt kısımda yer alan etiket simgesine tıklamak gerekir. Bu bölümde etiketlenmiş olan kullanıcılar fotoğraf üzerinde görüntülenecektir. Bu görüntülemene diyeceksin de engeli kaldırmak için etiketlenen kişinin profilini tıklamak gerekir. Ardından üç nokta simgesine tıklayarak engeli kaldır seçeneğine tıklamak yeterli olur. Instagram uygulaması üzerinden engeli kaldırdıktan sonra elbette karşı tarafın profilini görebilmek için karşı tarafında engeli kaldırması gerekir. Yani tek taraflı olarak engel kaldırmak o nasıl bir karşı tarafın ulaşımı noktasında irtibat kurabilme alanı açmaktadır.