İnstagram’da eski kullanıcı isimleri Nasıl geri alınır?

İnstagram’da eski kullanıcı isimleri Nasıl geri alınır?

İnstagram’da eski kullanıcı isimleri Nasıl geri alınır?

İnstagram’da eski kullanıcı isimleri Nasıl geri alınır?

İnstagram’da eski kullanıcı isimleri Nasıl geri alınır?

İnstagram, dünya içerisinde her geçen gün artmakta olan kullanıcı sayıları ile beraber, oldukça popüler bir hale gelen sosyal medya mecraları arasında yer almaktadır. Bu nedenle de her geçen gün insanlar İnstagram üzerinden yeni bir hesap açmaktadır. Açılan bu hesaplar, daha önceki zamanlar içerisinde İnstagram kullanmış ve daha sonrasında bazı nedenlerden ötürü yeni hesaplar açmaya ihtiyaç duymuş kişilerdir. Bu gibi durumlar içerisinde, akıllara ilk olarak eskiden kullanmış olduğumuz kullanıcı adının tekrar nasıl geri alınacağı sorulmaktadır.

Sosyal medya platformları içerisinde, herkesin kendine özel bir kullanıcı adı bulunmaktadır. Bu yer alan kullanıcı adları, bir sosyal medya platformu içerisinde yalnızca bir kişi tarafından kullanılabilmektedir. Daha sonrasında ise, bu kullanıcı adınızı değiştirebilir ve farklı kullanıcı adları oluşturabilirsiniz. Ancak kullanıcı adı değiştirilme esnasında ise, daha öncesinde kullanıcı adı olarak kullanılmamakta olan bir kullanıcı ismi talep edilmektedir. Hala kullanımda olan veya daha öncesinde kullanılmış olan bir kullanıcı ismi, sistem tarafından kabul edilmemektedir. Bu nedenle İnstagram üzerinden eski bir kullanıcı adı talep edilmesi, bazı yöntemler ile beraber mümkün kılınabilmektedir.

İnstagram üzerinden eski kullanıcı adınızı geri almak için uygulanması gereken adımlara bakacak olduğumuzda;

  • İnstagram hesabınızı, herhangi bir nedenden ötürü kapatmak istediğinizde, ilk olarak bu kullanıcı adınızı geri kullanmak adına transfer etmeniz gerekir. Bu şekilde, eski kullandığınız kullanıcı adını yeniden kullanabilirsiniz.
  • İnstagram üzerinden kullanacağınız kullanıcı adını almanın diğer bir yöntemi ise, kapatılmakta olan bir eski hesabın geri açılmasıdır. Profesyonel bir şekilde destek alarak, bu hesaplar geri açılabilir ve eski kullanıcı isminiz ile beraber hesabınızı eskisi gibi kullanabilirsiniz.

İnstagram üzerinden silinmekte olan ya da kapatılan bir kullanıcı adının geri alınması ise;

  • Bir kullanımda olan hesabınızın silinmeden öncesinde, yeni bir hesap oluşturmalısınız.
  • Daha sonrasında yeni hesaba bir kullanıcı ismi belirlenmeden öncesinde, eski hesabınızın kullanıcı ismini değiştirin.
  • Daha sonrasında boşa düşmüş olan eski kullanıcı adınız ile beraber, yeni hesabınıza ekleyerek kullanımlara devam edebilirsiniz.
  • Bu şekilde herhangi bir sorun yaşamadan, aynı kullanıcı adı ile yeni bir hesap almış olacaksınız.