İnstagram’da Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

İnstagram’da Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

İnstagram’da Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

İnstagram’da Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

İnstagram’da Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

İnstagram sosyal medya platformları içerisinde oldukça etkili bir isim. Özellikle insanların birbirilerini, neler yaptıklarını görebildikleri bir platform olduğundan ilgi çekiyor. İnsanlar birbirlerinin profillerine girerek yeni attıkları paylaşımlara bakıyorlar. Bu sırada da İnstagram arama geçmişi olmuş oluyor. Arama geçmişinde keşfet sekmesine girdiğiniz anda, arama butonunda daha önce girdiğiniz profiller görünüyor. Eğer bu hesaplara girdiğinizin kayıt olmasını istemiyorsanız da silebiliyorsunuz. Silme işlemi de aslında zor değil. Hatta sanıldığından daha da kolay.

İnstagram arama geçmişini silebilmek için iki farklı yol kullanmanız gerekiyor. Bu yollar içerisinden öncelikli olan elbette ki keşfet kısmından yapılan silme işlemleri çünkü bu sayede daha kolay sonuca ulaşabiliyorsunuz. Yapmanız gereken şey, keşfet kısmında bulunan arama çubuğuna tıklamak. Zaten tıklamanızla beraber de önceki aramalarınız aşağıya doğru sıralanıyor. Burada her hesabı ayrı ayrı silebiliyorsunuz. Kişilerin hesaplarının yanında sağ tarafta bir çarpı bulunuyor. Bu çarpılara tıklayarak hesapları tek tek silebiliyorsunuz. Ayrıca silme işlemi içerisinde topluca silebilmek için tümünü temizleme ibaresine tıklamanız yeterli oluyor. Yani böylece iki farklı şekilde de silebiliyorsunuz.

İnstagram Aramaları Silinebilir Mi?

İnstagram aramalarını kolaylıkla silebiliyorsunuz. Hatta silme işlemleri içerisinde farklı alternatifler de bulunuyor. İnstagram size bu imkanı sunuyor. Dilerseniz, baktığınız hesabı tekli olarak silebiliyor isterseniz de ayrı ayrı silme işlemiyle uğraşmadan hepsinden bir anda kurtulabiliyorsunuz. Bu sizin kararınıza bırakıyor. Arama geçmişini silmenin bir yolu da elbette ki ayarlar kısmından hallediliyor. Ayarlar sekmesine tıklamanızla beraber karşınıza güvenlik çıkıyor. Güvenlik sekmesine tıklamanızla beraber de veriler ve geçmiş kısmında arama verilerini temizle yazısı geliyor. Buraya tıklayarak arama verilerinizde değişikliklere gidebiliyorsunuz.

İnstagram Aramalarını Silerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Aramalarınız, arama çubuğunda arattığını bilgiler, hesaplar ve benzeri detaylar olarak karşınıza çıkıyor. İstediğiniz zaman her birini temizleyebiliyorsunuz. Ancak bu kısımda temizlik yaptıktan sonra aynı aramalara tekrardan ulaşamayacağınızı da bilmelisiniz. Aramalarınız tamamen ortadan kaldırılır. İşlemlerinizi bunu da göz önünde tutarak yapmalısınız. Diğer yandan takipçi temizleme işlemleri İnstagram platformuna ilk katılan biri için dahi oldukça basit bir adımdır. Herhangi bir zorlanma yaşamazsınız ve istediğiniz zaman bu işlemi uygulayabilirsiniz.