Instagram Bildirim Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram Bildirim Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram Bildirim Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram Bildirim Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram Bildirim Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram bildirim kapatma seçeneği, pek çok kişinin tercih ettiği bir seçenektir. Genel olarak bildirimler, fotoğrafları beğenenler, yorum yapanlar veya takip eden yeni kişiler gibi temel bilgilerdenoluşabilir. Ayrıcabazı durumlarda paylaşılan yeni gönderiler ve arkadaşınızın fotoğrafının altına yapılan yorumlar da bildirim olarak ekranda görünebilir. Bunun yanı sıra canlı yayınlar, yorumlar, beğeniler ve hatırlatmaların eklenmesi sonucunda oldukça fazla bildirim gelebilir. Ancak, birkaç basit adımı takip ederek yalnızca ihtiyacınız olan bildirimleri de alabilirsiniz.

Instagram Bildirimleri Nedir?

Instagram bildirim özelliği pek çok farklı şekillerde karşınıza çıkar. Bu açıdan birisi gönderinizi beğendiğinde veya gönderinize yorum yaptıysa bildirim gelebilir. Bunun yanı sıra mesaj geldiğinde, başka bir kullanıcınıngönderisinde etiketlendiğinizde, takip ettiğiniz bir kullanıcı ilk kez gönderi ya dahikaye paylaştığında, hesabınız gizli olduğu zaman takip isteği geldiğinde veya takip etmeniz gereken kişiler tavsiye edildiğinde de bildirim gelir. Ayrıcagörüntülü sohbetlerden, gelen mesaj isteklerinden, canlı yayınlardan ve Instagram’dan gelen hatırlatmalardan dolayı da bildirim alınabilir.

Instagram Bildirim Kapatma

Instagram bildirimleri kapatmak için öncelikle hesap bilgilerinizle Instagram'a giriş yapmalısınız. Ardından profili açın, sağ üstteki üç çizgi simgesine dokunun ve açılan ekrandan ayarlara gidin. Açılan bu sayfada‘Bildirimler’ seçeneğine tıklayın ve‘Tümünü Durdur’ düğmesini etkinleştirin. Bu sayede bütün Instagram bildirimleri kapanmış olur.

Eğer bütün bildirim değil de bazı bildirimleri kapatmak istiyorsanız, bu seçeneğin altında yer alan bölümlerden istediğiniz bildirimi kapatabilirsiniz. Bu açıdan ‘Gönderiler, Hikayeler ve Yorumlar’ kısmından bu bildirimler ile ilgili kapatma özelliğini aktif hale getirebilirsiniz. Bunun yanı sıra mesajlar, IGTV, Instagram’dan takip edilen ve takipçiler ile ilgili olan bildirim kapatma seçenekleri mevcuttur.

Telefondan Instagram Bildirim Kapatma

Instagram üstten bildirim kapatma seçeneği ile iPhone ve Android telefonlarınıza gelen bildirimleri kapatabilirsiniz. Eğer Android bir telefonunuz varsa sırasıyla ‘Ayarlar’, ‘Uygulamalar’, ‘Uygulama Yöneticisi’ ve‘Instagram’ bölümlerine tıklayın ve ‘Bildirimler’ bölümünde ‘Bildirimlere İzin Ver’ seçeneğini aktif dışı bırakın. Eğer iPhone sahibiyseniz bunun için, sırasıyla ‘Ayarlar’, ‘Instagram’ ve ‘Bildirimler’ bölümlerine tıklayın ve ‘Bildirimlere İzin Ver’ kısmını etkisiz hale getirin.